• 722
Uleiul de Argan poate fi utilizat ca şi tratament cosmetic pe piele şi păr, dar există şi o “versiune” potrivită ca şi condiment în locul uleiului de măsline.

Hrăneşte pielea şi părul, dar se poate utiliza şi pe post de condiment. E vorba de uleiul de Argan, cândva un produs rar, devenit apoi foarte comun.

Astăzi se găsesc multe cosmetice pe bază de ulei de Argan, dar se poate găsi şi uleiul simplu de calitate ridicată, în multe magazine naturiste.

Uleiul de Argan destinat activităţilor cosmetice se obţine prin presarea la rece, în timp ce uleiul pentru uz alimentar se obţine din prăjirea seminţelor de Argan.

Foloseşte uleiul de Argan pe corp şi păr pentru tratamentul săptămânal

Uleiul de Argan este ideal pe pielea uscată şi pe păr, pentru proprietăţile nutritive şi mulţumită concentraţiei de polifenoli şi vitamina E.

Dacă vrei să utilizezi uleiul de Argan pe piele, ideal e să îl aplici imediat după scrub o dată pe săptămână (maxim de două ori).

În alternativă, poţi adaugă câteva linguriţe de ulei de Argan cremei preferate, pentru a obţine un efect mai puţin “unsuros”, deşi este vorba despre un produs care se absoarbe foarte bine.

Dacă ai timp la dispoziţie, poţi ţine uleiul de Argan pe piele timp de jumătate de oră.

Uleiul de Argan poate fi folosit ca mască pentru păr înainte de spălare: se aplică pe toată lungimea şi se ţine timp de jumătate de oră înainte de şampon.

Ulei de Argan în bucătărie

Pentru a beneficia de proprietăţile antiîmbătrânire ale uleiului de Argan, îl poţi utiliza ca şi condiment în locul uleiului de măsline: cumpără ulei pentru uz alimentar şi foloseşte-l mereu rece (nu pentru gătit).

Îl poţi consuma şi pe bază de supliment: ia o linguriţă pe stomacul gol înainte de o masă principală, o dată pe zi.

Fii frumoasă şi sănătoasă.

Comentarii